លក្ខណៈ​ពិសេស​រវាង​គីឡូម៉ែត្រ​និង​ម៉ៃល៍


តើ​អ្នក​ដែល​ចាប់​អារម្មណ៍​ទេ​ថា

8 miles ≈  13km

13 miles ≈ 21 km = 8+13

21 miles ≈34 km = 13 + 21

34 miles ≈ 55 km = 21 +34

…………………………………..

បើ​យើង​តំរៀប​ចំនួន​ទាំង​នេះ​បន្តបន្ទាប់​គ្នា​ វិញ យើង​ទទួល​បាន

8; 13; 21; 34; 55;…..

តើ​ជា​ស្វ៊ីត​អ្វី? តើមិន​មែន​ជា​ស្វ៊ីត​Fibonacci ទេ​រឺ?

Advertisements

About វិចិត្រ

ជា​ខ្មែរ​ម្នាក់ ជា​មនុស្ស​ម្នាក់ ធម្មតា​ដូច​មនុស្ស​ឯ​ទៀត​ដែរ
This entry was posted in គណិតវិទ្យា​ and tagged . Bookmark the permalink.

10 Responses to លក្ខណៈ​ពិសេស​រវាង​គីឡូម៉ែត្រ​និង​ម៉ៃល៍

  1. Samady KS ថា:

    ខ្ញុំ​មើល​ដូច​ជា​អត់​សូវ​យល់​សោះ…. ចង់​សរសេ​អំពី​អី ហ្នឹង? យិស យាប់​មែន​ខ្ញុំ, ព្រោះ​តែ ខ្ញុំ​មិន​សូវ​ចេះ អារឿង​ គណិត​វិទ្យា

  2. kienforcefidele ថា:

    ពិត​ជា​គួរ​ឲ្យ​ចាប់​អារម្មណ៍។ មិនតែ​ប៉ុន​​នោះ​ទេ ស្វីត​ហ្វីបូណាស៊ី​ក៏​បាន​បង្ហាញ​ឲ្យ​ឃើញ​ពិត​ជាក់​ស្ដែង​នៅ​ក្នុង​ធម្មជាតិ​ដែរ ដូច​ជា​ចំនួន​ត្របក​ផ្កា​ជា​ដើម។

  3. អ្ហូយតាស៊ីក្លូ ០ ហ្មងអារឿងគណិតវិទ្យានេះ !​ មើលអត់យល់ទេ ! មើលហើយឈឺក្បាល
    ហ្មង !

    មិនពូកែសោះអារឿងរៀន តែបើអារឿងដកមេវិញតាស៊ីក្លូសុំវ៉ាដាច់ចៅៗហើយ ហេ
    ហេហេហេហេហេ

    • វិចិត្រ ថា:

      តា​ស៊ី​ក្លូ​គួរ​តែចេះ​​គណិត ​អោយ​បាន​ច្រើន​ដើម្បី ទុក​គណនា​ថ្លៃ​ដឹក​ជញ្ជូន។ បើ​ទារ​គេ​ថោក​ពេក​ ខាត បើ​ទារ​ថ្លៃ​ពេក ដាច់​ម៉ូយ។ ដូច្នេះតា​ស៊ីក្លូ ត្រូវ​ការរៀន​គណិត​ផ្នែក Optimization ហើយ​មើល​ទៅ​?។ 😀

  4. អូយឈឺក្បាលណាស់អារឿងគណនាស្អីគេនោះ។ រាល់លើកឲ្យតែម៉ូយចុះពីលើស៊ីក្លូ
    ចង់គេឲ្យលុយតាប៉ុន្មានក៏បានដែរ ឲ្យតែគ្រាន់ដកមេណាចៅតា។

    ស្វាគមន៏ដែលតាស៊ីក្លូបានមកលេងប្លុកចៅណាចៅណា !ហេហេហេហហេ

  5. អគ្គលីបុត្រ ថា:

    មានន័យថា​ ត្រូវ​បូកថែម ៨ រហូត មែនទេ​លោកគ្រូ?

  6. kienforcefidele ថា:

    បើ​តាម​ខ្ញុំ​ដឹង​ស្វ៊ីតហ្វ៊ីបូណាស៊ី​ជា​ធម្មតា​មាន​រាង​ដូច្នេះ៖
    1-1-2-3-5-8-13-21-…..
    គឺ​តួ​ទី​មួយ​បូក​តួ​ទី​២​ចេញ​តួ​ទី​៣ តួ​ទី​២​បូក​តួ​ទី៣​ចេញ​តួទី៤។
    :mrgreen:

  7. Vatey ថា:

    As we can see
    8 miles = 13 km
    and 13 miles = 8+13= 21km
    than 21 miles = 13+21= 34 km
    by looking at the result of each figure
    I assign that ស្វ៊ីតហ្វ៊ីបូណាស៊ី មាន​រាង: តួ​ទី​មួយ​បូក​តួ​ទី​២​ចេញ​តួ​ទី​៣ តួ​ទី​២​បូក​តួ​ទី៣​ចេញ​តួទី៤
    it means 8+13=21 and 21+13=34…..
    So I agree with Fidele’s answer!

ឆ្លើយ​តប

Fill in your details below or click an icon to log in:

ឡូហ្កូ WordPress.com

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី WordPress.com របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

រូប Twitter

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Twitter របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

រូបថត Facebook

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Facebook របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

Google+ photo

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Google+ របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

កំពុង​ភ្ជាប់​ទៅ​កាន់ %s