សូកូឡា​ខ្មៅ​ល្អ​​ជាង​សូកូឡា​ស


ScienceDaily (២៣ ធ្នូ ២០០៨) — ការ​ស្រាវជ្រាវ​ថ្មី​នៅ​មហាវិទ្យាល័យ​វិទ្យាសាស្ត្រ​នៃ​ជីវិត (LIFE) នា​សកលវិទ្យាល័យ​ Copenhagen – បង្ហាញ​ថា សូកូឡា​ខ្មៅ​ធ្វើ​អោយ​ឆាប់​ឆ្អែត​ជាង​សូកូឡា​ស, ធ្វើ​អោយ​យើង​ឆាប់​បាត់​ចង់​ទទួល​ទាន​អាហារ​មា​ន​ជាតិ​ផ្អែម ប្រៃ និង​អាហារ​ងាយ​ធ្វើ​អោយ​ធាត់។ និយាយ​ម្យ៉ាង​ទៀត ទទួលទាន​សូកូឡា​ខ្មៅ ជា​មធ្យោបាយ​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធិភាព​ដើម្បី​ទប់​ស្កាត់​ការ​ឡើង​ទំងន់។

(Credit: iStockphoto/Mark Wragg)




គេ​បាន​ដឹង​តាំង​ពី​យូរ​មក​ហើយ​ថា ការ​ទទួល​ទាន​សូកូឡា​ខ្មៅ​មាន​ផល​ល្អ​ជាង​សូកូឡា​ស ប៉ុន្តែ​ឥលូវ​នេះ​អ្នក​វិទ្យាសាស្ត្រ​នៃ​ដេប៉ាតឺម៉ង់​ចំនី​អាហារ​មនុស្ស នៅ LIFE, សកលវិទ្យាល័យ Copenhagen, បាន​រក​ឃើញ​ថា សូកូឡា​ខ្មៅ ក៏បាន​ផ្តល់​នូវ​អារម្មណ៍អំពី​សុវត្ថិភាព​ច្រើន​ជាង​សូកូឡា​ស ផង​ដែរ។

ការ​ពិសោធ​សូកូឡា

To compare the effects of dark and milk chocolate on both appetite and subsequent calorie intake, 16 young and healthy men of normal weight who all liked both dark and milk chocolate took part in a so-called crossover experiment. This meant that they reported for two separate sessions, the first time testing the dark chocolate, and the second time the milk chocolate.

They had all fasted for 12 hours beforehand and were offered 100g of chocolate, which they consumed in the course of 15 minutes. The calorific content was virtually the same for the milk and dark chocolate.

During the following 5 hours, participants were asked to register their appetite every half hour, i.e. their hunger, satiety, craving for special foods and how they liked the chocolate.

លទ្ធផល

Two and a half hours after eating the chocolate, participants were offered pizza ad lib. They were instructed to eat until they felt comfortably satiated. After the meal, the individuals’ calorie intake was registered.

The results were significant. The calorie intake at the subsequent meal where they could eat as much pizza as they liked was 15 per cent lower when they had eaten dark chocolate beforehand.

The participants also stated that the plain chocolate made them feel less like eating sweet, salty or fatty foods.

So apart from providing us with the healthier fatty acids and many antioxidants, dark chocolate can now also help us steer clear of all the sweet, salty and fattening Christmas foods.

Advertisements

About វិចិត្រ

ជា​ខ្មែរ​ម្នាក់ ជា​មនុស្ស​ម្នាក់ ធម្មតា​ដូច​មនុស្ស​ឯ​ទៀត​ដែរ
អត្ថបទនេះត្រូវបាន​ផ្សាយក្នុង ផ្សេង​ៗ។ ប៊ុកម៉ាក តំណភ្ជាប់​អចិន្ត្រៃ​យ៍​

5 Responses to សូកូឡា​ខ្មៅ​ល្អ​​ជាង​សូកូឡា​ស

  1. អគ្គលីបុត្រ ថា:

    សំណាងល្អ​អត់​ដែល​ញុំា​សូកូឡា​ស ហើយ​ក៏អត់​ដែល​ឃើញ​ដែរ!

  2. monida ថា:

    ខ្ញុំចូលចិត្តសូកូឡា​សគួរសមដែរ តែលឺវិចិត្រថាអីចឹង លែងញ៉ាំទៀតហើយ ខ្លាចធាត់! 😀

  3. អគ្គលីបុត្រ ថា:

    ចង់​កុំ​ឲ្យធាត់ ខ្ញុំ​មាន​វិធី​ ម៉្យាង​សាមញ្ញ​បំផុត តែមាន​ប្រសិទ្ធភាព មិនគួរ​ឲ្យជឿ!
    គឺ ញុំា​បន្ថយ ​មួយ​ថ្ងៃ ៥%!
    តើ​នៅ​ប៉ុន្មាន​ថ្ងៃ​ទៅ​មុខ​ទៀត​អ្នក​នឹង​ឈប់​ញុំា? សូម​រក​ចំលើយ​ក្នុង​ប្លក់​ខ្ញុំ!

  4. កូនខ្មែរ-បារាំង ថា:

    ផលល្អនៃសូកូឡាខ្មៅនេះ បើតាមការស្រាវជ្រាវរបស់អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រជនជាតិអ៊ីតាលី ថាមានផលប្រយោជន៍ល្អច្រើនសម្រាប់ខួរក្បាល​ និង​ការចងចាំទៀតផង។

  5. engsamnang ថា:

    ខ្ងុំចូលចិត្តញុំសូកូឡាសមែនទែន​តែវិចិត្រថាអញ្ចឹងនឹងចាប់ផ្តើញុំសូកូឡា​ខ្មៅ​វិញមង្ត

ឆ្លើយ​តប

Fill in your details below or click an icon to log in:

ឡូហ្កូ WordPress.com

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី WordPress.com របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

រូប Twitter

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Twitter របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

រូបថត Facebook

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Facebook របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

Google+ photo

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Google+ របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

កំពុង​ភ្ជាប់​ទៅ​កាន់ %s